Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
Projekt: LIVSKVALITET

 

Oemotståndligt paket för LIVSKVALITET

Kampanjen ingår i ett EU-finansierat projekt "Säker Mat" och vi lägger in mer än bara frågor om hygien och bakteriefri mat. Mat ska också vara ett hjälpmedel för hälsa och produceras utan att skada jordar, miljö, människor och den globala balansen. Det är alltså ett helhetspaket vi erbjuder, omfattande även ett års medlemskap och mera information samt möjligheten att agera organiserat för det som är bra och emot det som är fel. Alla kan vi göra lite var och en, man måste ju börja där, men tillsammans blir vi en faktor att räkna med och kan göra mer i de stora sammanhangen.  Både regering, departement och myndigheter lyssnar på oss idag och lita på att producenter och handel också har öron och ögon öppna. Vi som konsumenter har endel att säga till om, bara vi börjar göra det.

I paketet ingår:

Kökskolan - en bok om hur man handlar, hanterar råvarorna och lagar maten i hemmen, på ett säkert sätt för att inte drabbas av obehagliga sjukdomar. Den tar också upp hur man förvarar och inte förstör råvarorna eller den färdiga maten. En "livförsäkring" kan man kalla boken som är en bas-mat-bok mer än kokbok. Den har producerats med EU-stöd och i samarbete mellan konsumentorganisationerna, handeln, livsmedelsproducenterna, myndigheter (utgör Säker Mat-gruppen) och det garanterar objektiv information. Säker Mat- gruppen har också en gemensam hemsida www.matplatsen.nu (sajten har senare upphört), där du får mer information. Boken borde kostat 275:- men tack vare EU-stödet såldes den under lanseringen för 70:- plus porto. Nu nytrycks den till en högre pris, som borde ligga på minst 150:-.

Dessa Fantastiska Bönor - som utgivits av SKIS och fokuserar på ärter, bönor och linser (baljväxterna) som en uthållig möjlighet och bra för hälsan och billiga dessutom. Lämplig kostförändring i en värld som alltför mycket utmanar hållbarheten genom att göra om vegetabilier till kött via djuren, något som slukar 250 gånger mer vatten för produktionen av livsmedel och i genomsnitt 10 % mer energi. Kompendiet har skrivits av Bengt Ingerstam. Det kostar normalt 150:- + porto 40:-. Här ingår inte den tjocka pärmen utan en mjuk, för posthanteringens skull.

De gröna alternativen - en bok som förklarar de olika alternativen till köttkonsumtionen, utan att  "stressa" om vegetarianism. Också en praktisk handledning för omläggning av kosten med sikte på bättre hälsa och lägre kostnader. Boken har skrivits av Anna-Lisa Stenudd i samarbete med Kåre Engström. Bokens pris är c:a 150:- plus porto

Böckerna kostar tillsammans c:a 450:- plus porto 70:- = 520:- 
Vi ger dig också ett års medlemskap i SKIS  som normalt kostar 100:- 
Alltså tillsammans ett värde på  620:- för hela paketet och du får det nu för endast 350:-

Du får alltså en starthjälp till bättre LIVSKVALITET  med 270:-

Hur gör du nu?

För minsta hanteringskostnad, sätt in 350:- på postgiro konto nr 638 20 78-1 
till Sveriges Konsumenter i Samverkan, så skickar vi paketet och medlemsbekräftelsen.

Vill du läsa mer om LIVSKVALITET ?  (klicka bara på ordet)
 

Upp sida


Startsida    övrig verksamhet och kampanjer       Kontakta oss