Till startsidan
Sveriges Konsumenter i Samverkan                 Debatt

Startsida  Övrig verksamhet och kampanjer   Kontakta oss

Det finns många exempel på hur handeln fuskar med produktnamn (till exempel genom att kalla diverse fiskar för "lax"). 
Men det finns ännu värre lögner. 
Om man säljer kokt fläsk lär man knappast kalla det för "färskt fläsk", men det går tydligen utmärkt om det gäller räkor i stället för fläsk..

Efter tre år i Östasien där man - även tiotals mil från kusten - kan köpa råa räkor, ofta levande, inser man varför svenska räkor är omöjliga att
använda i varmrätter. Svenska räkors sega kött och stickiga skal är ett resultat av den usla behandlingen av råvaran.

Och värst av allt: vid ett besök i Sverige ser man hur delikatessdisken på ett varuhus skyltar med "färska räkor" till ett vansinnigt pris. När
man påpekar att djuren är kokta förnekar expediten det...

Sven-Olof Ohlsson
Seoul


Upp sida