Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 
2007-09-28  


Lågt pris, men ännu lägre kvalitéJag skulle vilja anmäla ICAs storförpackningar med kött till Chicken Race!
Sist trodde jag att jag gjort ett klipp, fläskkotletter med ben för 39:-/ i 1,5 – 2kilos förpackning. I tråget var de snyggt uppradade och såg jämnstora ut (som man förväntar sig av färdigstyckade detaljer) Men ack vad jag bedrog mig!
Foto: författarenHälften av kotletterna var visserligen bra, jämna, med ben, men jämntjocka ca 1,5 cm. Men resten.. BEDRÖVELSE! De var ojämna, en del bara slamsor.. Det värsta exemplaret hade räckt till 2 – 3 kotletter om man brytt sig om att stycka ordentligt Kotletten var 3 cm i framkant och i bakkant måste den ha halkat förbi skärmaskinen för det fanns en ”ficka” av kött, och om man vek upp den, var bakkanten hela 6 cm hög!
I och med ”formen” så gick naturligtvis inte denna köttbit att steka som ”kotlett”.
Det andra ”värsting”-exemplaret var bara några millimeter i framkant, för att sedan öka till ca 2,5 cm i bakkant. Klart underkänt ICA! Jag fick skära ner hälften av kotletterna till fläskkalops, vilket jag inte hade tänkt mig. Och tur i oturen hade jag inte middagsbjudning för släkten, för då hade jag inte vetat vad jag skulle bjuda på!

Och tyvärr, det är inte första gången jag blivit lurad/känt mig besviken på kvalitén i ICAs köttförpackningar! De sk. Grytbitarna, har jag slutat köpa! Vid 2 tillfällen har jag handlat hem dessa 500 grams tråg, för att hitta 2 –3 bitar i en storlek av 4 – 6 cm (i fyrkant ungefär) 4 – 6 bitar med en storlek på 1 – 3 cm och resten har sett ut som det spill som blir när man maler grovfärs! Nej tack! Vill jag ha köttfärs, så köper jag det separat!
Vart tog de duktiga charkuteristerna/styckarna vägen? Varför ska vi kunder vara tvungna att acceptera en kvalitetsmässigt undermålig produkt? (för det verkar inte finnas någon som vet HUR en kotlett ska se ut) Foto: författarenAtt det är extrapris är ingen ursäkt för att erbjuda kunden sämre kvalitet! (i så fall måste man skriva i annonseringen att det rör sig om ”andrasortering”/sekunda)

Skickar med ett par bilder på kotletterna. Det är den nere till höger som har en bakkant på 6 cm.. syns inte så bra, men jag är ingen värstingfotograf. Den till vänster är snedskuren så det förslår och i övrigt var köttkvalitén väldigt ojämn. En del var mörka marmorerade och andra nästan vita med en tjock fettrand. (har iofs inget emot fettet..)

Pirjo Drakhjerta
Odensbacken

Ps Köttet inhandlat på ICA Odenhallen som numera är en ICA Supermarket.
(Bilderna bearbetade för webpublicering av redaktionen)

upp