Tillsatser i våra livsmedel verkar det vara hur fritt fram för som helst. Snus, tobak och alkohol får vi köpa utan recept!

Men vitaminer och tillskott ska begränsas, klassas som läkemedel (sånt som brukar ha biverkningar!)

Missbruk som medför sämre hälsa och ekonomi är tillåtet, men försöker vi själva att hålla oss friska, sunda och effektiva då ska det regleras, begränsas, så vi "inte ska ta skada"!!

Man säger sig tycka synd om oss konsumenter som lägger ut, hör och häpna, hela 100-lappen om året i genomsnitt på "onödiga vitaminpreparat och kosttillskott", frivilligt dessutom. Det är mindre än vad ett läkarbesök kostar, bara att få komma in. Vad det sen kostar, som vi få gå till apoteket och hämta ut, kommer därutöver.

Det motsvarar ca 5% av genomsnittskonsumtionen av alkohol eller 7% (?) av genomsnittskonsumtionen av tobak. Vi äter godis för 60 gånger mer i genomsnitt!

Varför ska då myndigheterna rota i detta "vårt lilla missbruk" av vitaminer och kosttillskott, som vi ju unnar oss, inte för att "knarka ner oss".

Är det omtanke kanske av andra intressen som ligger bakom? Tänk om vi kunde få ett ärligt svar! Men tills dess är det tillåtet att misstänka!


  • Det är dags nu att vi som konsumenter lägger oss i, tar initiativ, skaffar oss kunskaper, engagerar oss i det som faktiskt berör oss.

  • Det är därför vi behöver en självständig och fristående konsumentorganisation i Sverige, också för ett samarbeta med andra liknande organisationer i världen.

  • Behöver Du oss? Vi behöver Dig också! Vi behöver hjälpas åt. NU!


Du kan som enskild stödja och delta i detta arbete
genom att bli stödmedlem.
Du betalar 75:-/år till pg 638 20 78-1.
Då får Du veta mer och kan också delta i lokala aktiviteter och få
kontakt med fler som vill vara med och påverka för ökat
konsumentinflytande.


( Tillbaka | Hem | Kontakt )