...... Sveriges Konsumenter i Samverkan

Liberalisera bruket av vitaminer
och kosttillskott!

Medan EU-parlamentet och dess ledamöter slåss för att liberalisera marijuana (bruket av knark) slåss vi här hemma för att få behålla friheten att stoppa i oss vitaminer och mineraler med avsikten att hålla oss friska, pigga och unga. Det är ju inte fråga om att droga ner oss med vitaminer, men vi gör vårt bästa för att inte belasta sjukvården. Vi betalar det själva, frivilligt.

Men här i vårt demokratiska föregångsland, ofta modellen för resten av världen, pågår försök från myndigheter att stoppa dessa möjligheter till fritt val för friskt liv, trots att vi inte kräver stöd från det sociala eller försäkringskassan

Märkligt, men möjligt.

Det är få branscher som arbetar så uttalat för konsumenternas bästa som hälsokostbranschen, trots att det även där finns sedvanliga äventyrare. Men dessa bekämpar man inte genom att slå på hela branschen. Hur skulle det se ut om man skulle avstänga alla bolag från börsen, bara för att Trustor fifflade? Det skulle varken Wallenbergs, Bo Berggren, Percy Barnevik m.fl. acceptera.

Att läkemedelsindustrin hellre sysslar med lyckopiller med bevisade biverkningar än att erkänna att man hämtat originalsubstanserna från regnskogar och nedvärderade medicinmän, fast man syntetiserat dem, är förklarligt. Man kan ju inte erkänna att någon annan varit före och inte patenterat "uppfinningen".

Att läkemedelsindustrin finansierar Läkemedelsverket genom avgifter på registrerade och godkända livsmedel vet vi. Det förklarar kanske att man vill ha kontrollen den vägen över de naturliga substanserna som har effekt på hälsan. Varför annars detta enorma arbete från dessa myndighetens sida för att lagstifta för reglering av nyttigheterna, trots att den allmänna trenden är att liberalisera t.o.m. knarket. 

Sjukt samhälle kan man kalla det.

Vi konsumenter vill ha den demokratiska rättigheten och friheten kvar att få välja hur och med vad vi försöker hålla oss friska.
 

Tillbaka      Hem