Sveriges Konsumenter i Samverkan
- för ökat konsumentinflytande -
Nr 65 - 17 augusti 2007 • • Snabba KonsumentNyheter • • Ansv utg: Bengt Ingerstam
070-604 77 25

Projektet Chicken Race har pågått sedan 2005 och avrapporteras nu till Konsumentverket, som ekonomiskt bidragit till arbetet med projektet. Det kommer inte att avslutas utan fortsatt utvecklas med hemsidan som bas. Det är främst tre områden som framtonat.
Alla dessa har det gemensamt att man lurar av oss konsumenter mera pengar och samtidigt hotar gemensamma intressen för oss alla och samhället och inte minst Planeten och Klimatet. Vi har ansett det vara viktigt att fokusera på hur marknaden inte fungerar på ett för oss konsumenter tillfredsställande sätt. Vi har också velat väcka behovet av att vi konsumenter själva bygger vår organisation och engagerar oss som konsumenter. Därför fokuserar vi i detta SKN just de tre områdena.

Läs mer här >>

Läs tidgare artiklar >>
Chicken Race no 1 - Reklamen
Reklamen är den största källan och vägen till att lura oss. Graden av information är väsentligt lägre än mängden manipulation. Målsättningen att informera har reklammakarna för länge sedan lämnat och man utformar numera reklamen för att påverka och öka försäljningen, alltså konsumtionen. Reklamen är idag inte anpassad efter behoven att anpassa konsumtionen och ta hänsyn till hoten mot klimatet och vår gemensamma Planet.

Vi betalar den dyrt, den besvärar oss mer än den nytta den ger och den hotar oss alla. Det finns idag modernare teknik för meningsfull kommunikation, än att fortsätta och insistera med gamla trubbiga metoder.

Läs mer här >>
Chicken Race no 2 - 39:90
39:90 är inte priset på en vara utan signalen för att lura in dig i just en viss butik, helst inför helgen. Det är lönsamt för butiken, ofta får leverantören stå för lockpriset, eller gör butiken satsningen och det är en billig entrebiljett.
Väl inne i butiken blir du av med andra 500 eller 1000 kronor och då spelar inte 10 – 20 kronor så mycket, högst 1-2 % i rabatt totalt.
Läs mer här >>
Chicken Race no 3 - Förpackningarna
Ett av de mera raffinerade sätten att lura konsumenter är att ändra förpackningsstorlek. Vi vet sedan gammalt att man ibland ändrar innehållet men inte priset. Men vad vi tar upp här är exempel på att designa, produktutveckla och ”bekvämlighetsanpassa” – med målet att upptäcka hur man ska jämföra för att välja.
I en kryddhylla i en butik hittade vi Santa Maria bordssalt, 100 g i glasburk för 14:90 vilket gör ett kilopris på 149:- Det betyder en prisökning på 3000 % eller en besparing om man väljer
1-kilos förpackningen på 98,7 %. Chockerande.
Läs mer här >>
Karin Ahlborg (AB 15/8) om förpackningsvansinnet
Kräftgång i kräfttester
Vi lovade i förra SKN 64 att redovisa vår kräfttest. Egentligen borde vi gjort en jämförelse mellan alla andra kräfttester, för det är ju ett måste bland tidningarna att ha kräfttester så här års. Vilken variation på tyckande! Och så har man testat kräftorna i originalspadet – som man ju alltid måste kassera. Vår bedömning efter ett dygn i ny lag och länkarna till de andra testerna får du här.
©  Copyright SKIS 2005-2007   Därför SKN (pdf) > Tidigare SKN > Prenumerera här >