Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Grönsakslasagne med
broccolistuvning och mandeltäcke


 
Ingredienser (10-12 portioner):
30 st lasagneplattor (utan ägg)
2 dl röda linser
5 dl vatten
800 gr morötter, slantade
250 gr lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
300 gr squash i halva skivor
200 gr champinjoner, skivade
2 msk olivolja
2 msk vegetabiliskt margarin (utan härdade fetter)
800 gr tomater, passerade
4 msk vegetabilisk buljongkrydda
2 tsk timjan, smulad
1 tsk svartpeppar
Örtsalt efter smak
Gör så här:
1. Koka linserna i 2.5 dl vatten 5-6 minuter. Ställ dem åt sidan. 
2. Fräs grönsakerna med svamp, lök och pressad vitlök i margarin och olja. Tillsätt buljong och de passerade tomaterna och låt puttra i 15 minuter. Häll i linserna och småkoka i ytterligare 10 minuter. 
3. Tillsätt kryddorna och smaka av med örtsalt och eventuellt mer svartpeppar.

upp