1. |
Skala och koka
potatis tillsammans med gurkmeja. |
2. |
Skölj och koka linserna
tills de känns mjuka (om linserna blötläggs
1 timme, blir de klara på 18-20 minuter)
Låt dem inte koka sönder! |
3. |
Vispa samman olja, vinäger
och ingefära. |
4. |
Skär den varma potatisen
i bitar och lägg dem och de varma linserna
i en skål. Strö på timjan
och häll dressingen över. Tillsätt
kapris, spad, strimlad purjolök, hackad
rödlök och paprika samt klippt persilja.
Blanda alltsammans försiktigt. |
5. |
Smaka noga av med havssalt
och svartpeppar. |
6. |
Känns salladen lite torr,
tillsätt lite vatten. |
7. |
Låt salladen "mogna"
30-60 minuter före servering. |
8. |
Dekorera gärna salladen,
så blir den ännu festligare! Förslagsvis
med stora kapris, körsbärstomater
eller stjärnfrukt. |