Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Färgglad marinerad
potatis- och linssallad


 
Ingredienser (10 portioner):
1200 gr ganska fast potatis
2 tsk gurkmeja
3 dl små linser (svarta)
8 dl vatten
6 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk smulad timjan
2 krm ingefära
6 msk kapris
6 msk kaprisspad
1 strimlad purjolök
2 hackade rödlökar
2 små hackade röda paprikor
4 dl klippt persilja
eventuellt lite vatten
Havssalt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
1. Skala och koka potatis tillsammans med gurkmeja.
2. Skölj och koka linserna tills de känns mjuka (om linserna blötläggs 1 timme, blir de klara på 18-20 minuter) Låt dem inte koka sönder!
3. Vispa samman olja, vinäger och ingefära.
4. Skär den varma potatisen i bitar och lägg dem och de varma linserna i en skål. Strö på timjan och häll dressingen över. Tillsätt kapris, spad, strimlad purjolök, hackad rödlök och paprika samt klippt persilja. Blanda alltsammans försiktigt.
5. Smaka noga av med havssalt och svartpeppar.
6. Känns salladen lite torr, tillsätt lite vatten.
7. Låt salladen "mogna" 30-60 minuter före servering.
8. Dekorera gärna salladen, så blir den ännu festligare! Förslagsvis med stora kapris, körsbärstomater eller stjärnfrukt.
upp