Till startsidan Sveriges Konsumenter i Samverkan 

Risotto med oliver

 
Ingredienser (12 personer):
8 dl avorioris 
2 dl finhackade gula lökar 
2 tsk gurkmeja (drygt) 
0.5 dl olivolja 
2 liter kraftig grönsaksbuljong
10 st soltorkade tomater 
2 dl hett vatten
2 dl färskriven parmesanost
Dekorera med 10-15 svarta oliver, dela dem gärna om de är kärnfria

Gör så här:
- Skölj riset.
- Fräs gurkmeja, lök, ris och olivolja i några minuter. Häll i buljongen i omgångar och låt det koka in efterhand, det tar ungefär 20 minuter. 
- Strimla de soltorkade tomaterna och låt dem ligga i det heta vattnet i 5 minuter. Ta upp dem och blanda dem i risotton, när 10 minuter återstår av koktiden.
- Blanda till sist ner ost och oliver.
- Smaka av med salt och peppar. När risotton är färdig ska den vara saftig och krämig, inte för torr.
upp