Till startsidan
  Sveriges Konsumenter
i Samverkan

- för ökat konsumentinflytande -


PRESSINFORMATION             2007-12-10


Soppigt om köttfärsen

Sveriges Konsumenter i Samverkan , den svenska konsumentorganisation där konsumenter sitter i styrelsen, är oroad över allt ståhej om den malda köttfärsen och att det kommer att ge oss konsumenter både mindre aptit och sämre kvalitet.

- Det verkar som att många inblandade nu mest kastar sten i glashus, antingen för att ta poäng i debatten eller framstå som indignerade felfria aktörer, säger Bengt Ingerstam, ordförande i Sveriges Konsumenter i Samverkan.

Redan i lördags gick organisationen Sveriges Konsumenter, som inte representerar Sveriges konsumenter utan LO, TCO, ABF, PRO, Konsumentgillesförbundet (KF), Handikappsförbundens Samarbetsorgan, Unga Örnar och en del ytterligare organisationer, ut och satte sig till doms över ICA och deras ledning och kallade det för ”ICA-kultur”. Se inlägg på vår hemsida. Med vad rätt och objektivitet?

Jordbruksministern pustade indignerat och kallade det ett solklart fuskfall. Livsmedelsverkets GD tvekade inte att uttala (i vart fall citerad så i SvD) "det inträffade självklart påverkar förtroendet för ICA-ledningen med vd Kenneth Bengtsson i spetsen". Konsumentministern konstaterade i samma tidning att ”det butikerna gör är olagligt och de ansvariga myndigheterna ska nu följa upp det”.

I söndags går LRF:s ordförande Lars-Göran Pettersson ut och ”rasar över köttskandalen”, dagarna efter att Viken-bonden blivit av med sitt tillstånd att ha djur. ”Jag är rasande. Fusket Ica sysslar med drabbar inte bara dem utan hela livsmedelsbranschen och därmed också oss som föder upp slaktdjur, säger han till Sydsvenskan.

Vänsterpartiet försöker också ta poäng på ”liggande offer” och vill göra det en fråga för regeringen.

Idag 10 december hittar hälsovårdsmyndigheten en ICA-butik på Östermalm, som inte plockat bort gammal köttfärs och förbjuder dem fortsätta hantera färs, enligt Metro. Har inte debatten nått fram? Eller är köttfärsen fortfarande av god kvalitet?

Men var finns proportionerna?
Varför har tillsynen inte fungerat? Vi bör ju kunna lita på den.
-”Det är snarast så att en bristfällig lagstiftning skapar brott, säger Bengt Ingerstam, och ifrågasätter om det är datum som ska användas för hållbarhetsmärkning. Det får ju omöjliga konsekvenser”. Han menar att om man avser 24 timmar med ett dygn, så vore det bättre att märka nymald köttfärs med klockslag. Då kan handlarna mala nytt inför köpruschen på eftermiddagen och konsumenterna verkligen få nymald färs. Med 24 timmars hållbarhetsmärkning kan man ju med gott samvete även sälja färsen fram till eftermiddagen dagen efter och lätt anpassa mängden för att inte behöva kasta eller fuska med att märka om.

Här börjar hela problemet, sen funkar inte tillsynen, inte heller moralen att tillämpa de lagar som finns och de etiska reglerna, sen tar jakten på lönsamhet över och motviljan till att kasta mat, sen kommer debatten och de nu skapade bovarna ska stenas offentligt. Men vem ska egentligen kasta första stenen? Är det inte många som sitter i glashus?

Vad vinner vi då som konsumenter?
Jo nu får vi aldrig mer, i vart fall i ICA-butikerna, lokalt nymald köttfärs.
Vi kommer att få färs från stora centralpackerier, ICA levererar till alla sina butiker i hela landet från Västerås! Och då blir hållbarheten 5 dagar, för man använder gas. Men köttet blir ju äldre och smakar sämre (mindre) även om det inte blir skämt. Så det blir väl djupfryst i fortsättningen.

Många har också tappat förtroendet för hela kedjan från bonde till butik och även tron på lagar och deras efterlevnad och kontrollsystemet. Uppskrämda blir konsumenterna också oroliga när LRF-företaget Kronfågel avsåg att bearbeta kycklingkött för att eliminera salmonellan, något som för en kunnig konsument inte alls borde kännas konstigt. Hysterin sprider sig. Allt mer kött kommer att kastas.

Men en sak kanske vi vinner på det hela, ICA-kedjan kommer inte att vara sämre än de andra efter detta, men det kommer att kosta och läggas på priset. Samtidigt kommer de andra, lätt uppskrämda, att se över sina rutiner och stoppa eventuellt likartad hantering av köttfärsen.

-”Men var det verkligen ett utbrott av matförgiftningar som väckte denna debatt? Var det inte kanske andra motiv bakom. -"Jag tyckte mig se saker i Josefssons reportage, som man brukar kalla ”vendetta”, avslutar Bengt Ingerstam.


För denna pressinformation svarar Bengt Ingerstam
Sveriges Konsumenter i Samverkan
Box 88, 577 22 Hultsfred
Tel: 0495-498 34, 413 15, Mobil: 070-604 77 25
Hemsida: http://www.konsumentsamverkan.se