Sveriges Konsumenter i Samverkan
- för ökat konsumentinflytande -
Nr 85 - 5 maj 2008 • • Snabba KonsumentNyheter • • Ansv utg: Bengt Ingerstam
070-604 77 25

Temanummer -

Vi väljer ny strategi
- Från ord till handling

Vi väljer nu ny strategi och går från ord till handling. Vi ska fortsätta informera men det nya är nu att vi börjar annonsera i tidningar som når producenter, handeln, riksdagsmän och konsumenter.

Det betyder att nu gäller allas vår egen valsedel - 100-lappen - och den här aktionen måste finansieras av engagerade konsumenters deltagande. Skicka därför din valsedel, en 100-lapp, till pg 638 20 78-1 och märk talongen "Rädda vår Mat". Läs mer nedan om aktionen.

Vi hörs inte tillräckligt och därför tar vi nu annonsering till hjälp. Och vi ägnar hela detta nummer till "Folkupproret Rädda vår Mat".


Folkupproret rädda vår Mat! - Så här går det till >>
Folkupproret rädda vår Mat! - Allmän information >>
Vi kräver förändringar >>

Pressmeddelande:
Folkupproret Rädda vår Mat!
- Matkrisen i världen och matpriserna både globalt och hos oss är nu ett problem som sätter klimatfrågorna i andra hand. Det är än mer akut och oron i världen kan vi inte ta med en axelryckning. Men både matkrisen och klimatkrisen kan vi lösa samtidigt, men inte utan att lösa matkrisen snabbt, säger Bengt Ingerstam ordförande i den fristående och konsumentstyrda organisationen Sveriges Konsumenter i Samverkan.

Läs hela pressmeddelandet >>Sprid detta nyhetsbrev till vänner och bekanta! Läs mer på www.konsumentsamverkan.se


Bli prenumerant av KONSUMENTrapporten (KR) som bara går till medlemmar och betalande prenumeranter med ett mer komplett innehåll än i detta gratis SKN. Här får du ett smakprov >>
Vill du veta hur man får KR? Gå in här >>


Bojkotta - Sukralos l Vegetabiliskt fett l Palmolja l Glutamat l Fryst torsk l Hela listan >>

Nytt i media - Alla inslag där Sveriges Konsumenter i Samverkan har figurerat ligger på hemsidan under Synts och Hörts >>


Rädda vår mat globalt och lokalt
Mat är en alldeles för viktig fråga att bara lämna över till industrins uppfinningsrikedom bara för att någon ska tjäna pengar på vår bekostnad som konsumenter, utan att ta ansvar för hur det drabbar oss och vår hälsa. Plånboken är en sak men hälsan är ett större problem.

Från ord till handling - Vi har arbetat senaste åren med att granska, undersöka och sprida information till konsumenter men känner att det nu är moget att ta nästa steg - mot handling! Det kommer att krävas mer än bara hemsida och nyhetsbrev med information.

Nu krävs aktion, mera aktiv handling både centralt och lokalt av alla partner.

Läs mer om:
Framtidens mat - på konsumenternas villkor

©  Copyright SKIS 2005-2007